Csévélő

Alkalmas szalagszerű termékek folyamatos felcsévélésére.

Alkalmas szalagszerű termékek folyamatos felcsévélésére. Jellemző felhasználási területe az öntapadó címkék gyártása minden olyan esetben, ahol a nyomtató nem alkalmas a szalag visszacsévélésére, vagy más egyéb ok miatt külső csévélőre van szükség. Működése során emberi felügyeletet nem igényel, bármilyen nyomtatóval képes az együttműködésre, kezelése egyszerű.
Alapkivitel esetén 2 jellemző méretű csévetest használatára van lehetőség, az egyik 40mm-es, a másik 76mm-es átmérőjű. A 76mm-es dob kialakítása olyan, hogy a 40mm-es csévetestet fogadóra “feltétként” felszerelhető.
Az eszköz a nyomtatóval előállított szalagot folyamatosan felcsévéli, figyeli a szalag mozgását, ha a nyomtató megáll, a csévélés is szünetel, s ha a nyomtató elindul, a csévélés újra elindul. A nyomtatóból kijövő szalag feszességét egy érzékelő kar segítségével figyeli, laza szalagnál bekapcsol, kevésbé laza állapotban kikapcsol a csévélést végző motor, így alkalmazkodva a részben átmérő változásból, részben a nyomtatás sebességének beállíthatóságából fakadó sebesség különbségekre. Az érzékelő kar egy optikai szenzor vezérlésén keresztül kapcsolja a motort, így teljesen ki van küszöbölve mindenféle mechanikus kontaktus, elkerülve annak jellemző problémáit, mint pl. a felületek beégése, oxidációja. A készülék a gyakorlatban kitűnően bevált, robusztus fémszerkezete, megbízható elektronikája igen hosszú, meghibásodás-mentes élettartamot biztosít üzemeltetője számára.

Főbb jellemzői:

Befoglaló méret:

200x352x250 mm

Tápfeszültség:     

230V/ 50Hz

Teljesítményfelvétel:   

25W

Csévélő dob fordulatszáma:    

/80-90/ 1/min

Max. szalagszélesség:

120mm

Max. tekercs átmérő:    

220mm

Lehetőség a forgásirány tetszőleges beállítására

A géphez külön rendelhető egy könnyen és gyorsan felszerelhető csévélő dob, amely a 76 mm belső átmérőjű csévetestek rögzítésére szolgál.

Ready to talk about business?

Book your free first consultation now!